Terapeut för våldtäktsmän

Skriver början på inlägg efter inlägg men raderar långsamt ena inlägget efter det andra. Sitter och tänker på ondska och godhet, något jag mer skulle dela upp i snällhet och grymhet. Tänker på gymnasiet och yrken. Tänker på våldtäktsmän, fängelsen, lagar och samhället. 
 
Ett yrke som intresserar mig är terapeutyrket. Det är ingenting jag arbetar för att bli vilket en enkelt kan förstå utifrån mitt val av linje på gymnasiet; Men det intresserar ändå. Kanske är det ingenting jag skulle kunna arbeta med hela mitt liv, kanske inte ens i ett årtionde; men det vore verkligen som en upplevelse att få vara terapeut på ett fängelse ett år eller två. Jag vill vara terapeut för våldtäksmän, mördare och liknande. Dessa individer som är så olika varandra, med bara deras handlingar som för dem samman under samma kategori. De alla tänker olika, dock är de alla psykiskt sjuka på en helt annan nivå än oss andra. De är tillräckligt sjuka för att utföra handlingar vi andra inte är kapabla till, eller helt enkelt väljer att avstå ifrån. Vi har denna spärr som deras tankegångar kört över.
 
De är för mig intressanta. Intressanta nog att få mig att dras till dem. Samtidigt är jag mänsklig, och självklart vill jag inte bli en av dessas offer. De är trots allt mycket mer psykiskt sjuka än oss andra, trots att det inte alltid är så jag ser på oss människor. Egentligen är kanske vi alla lika psykiskt sjuka, bara att vissa låter det ta över medan vi andra kämpar emot. Samtidigt kanske vi alla utsätts för olika mängder av händelser som kan påverka oss tillräckligt för att köra över dessa spärrar, och att vissa därför inte pressas lika hårt till att krossa dessa spärrar som andra. Egentligen kan man väl klassa dessa individer som krossar sina spärrar för svaga(trots att det finns så många typer av svagheter, och att jag själv är svag fast på ett annat sätt), men samtidigt, som sagt, vet vi inte om vi alla utsätts för samma eller olika mängder av dessa händelser. Vi vet inte, och detta är ingenting vi på ett enkelt sätt kan ta reda på. Jag skulle nog nästan kunna klassa det som omöjligt.